maandag 6 augustus 2012

Kaart Connecticut en Hartfort - Amerika Vakantie

Kaart Connecticut, steden, wegen, rivieren: US Government
Connecticut is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Northeast van de VS en telt 3.580.709 inwoners (2011). De hoofdstad is Hartford en de standaardafkorting voor de staat is CT.

De staat ligt in de subregio New England van de regio Noordoost Verenigde Staten.

Connecticut grenst in het noorden aan de staat Massachusetts, in het oosten aan Rhode Island en in het westen aan de staat New York. In het zuiden ligt de staat aan de Long Island Sound en de Atlantische Oceaan.

De staat is genoemd naar de rivier de Connecticut. Deze rivier splitst de staat in een bergachtig westelijk en een lager oostelijk gebied.

De Connecticut stroomt vanuit de staat Massachusetts langs Hartford in zuidelijke richting naar de Atlantische Oceaan.

De staat kent door de vele baaien en inhammen een relatief zeer lange kustlijn van ongeveer 900 kilometer, terwijl de afstand hemelsbreed ongeveer 175 kilometer bedraagt.

Long Island beschermt de kust tegen stormen die vanaf de Atlantische Oceaan op kunnen komen zetten.

Klimaat en vakantie
Het klimaat in Connecticut is, ondanks dat de staat aan zee ligt, door de overheersende landwind veeleer continentaal dan maritiem.

Connecticut is een toeristische trekpleister vanwege het prachtige landschap, met heuvels, meren en natuurgebieden.

De staat telt verder vele historische monumenten, waaronder huizen uit de 17de- en 18de-eeuw.

Een beroemde attractie is het Seaport en Marine Museum te Mystic, met onder meer scheepsmodellen. In de haven liggen diverse oude walvisvaarders.

Steden Connecticut
Naast de hoofdstad Hartfort zijn een aantal andere steden in Connecticut: Bridgeport, New Haven, Stamford, Waterbury, Norwalk, Danbury, New Britain, Greenwich, Bristol.

Kaart Connecticut
Geografisch grenst de staat Connecticut aan de staten Massachusetts, Rhode Island en New York. De staat ligt in het zuiden aan Atlantische Oceaan en de Long Island Sound. De hoofdstad is Hartfort.

Kaart Connecticut, counties, USGS