zondag 2 juni 2013

Kaart Rhode Island en Providence, Block Island Cakantie Amerika

Kaart Rhode Island: US Government
Rhode Island heet officieel The State of Rhode Island and Providence Plantations. Het is een staat in de regio Noordoost van de Verenigde Staten met 1.051.302 inwoners (2011). De hoofdstad is Providence en de standaardafkorting voor de staat is RI.

Rhode Island is met een oppervlakte van 4.005 km² de kleinste van de vijftig staten van Amerika.

De staat grenst in het noorden en oosten aan de staat Massachusetts en in het westen aan Connecticut. De staat grenst in het zuidwesten via het water New York’s Long Island. In het oosten ligt Rhode Island aan de Atlantische Oceaan.

Het grootste deel van de staat Rhode Island ligt op het vasteland. Daarnaast zijn er onder meer de eilanden Rhode Island, Prudence Island, en Conanicut Island.

Voor de kust van de staat liggen de Block Island Sound en de Rhode Island Sound.

Block Island, dat ongeveer 20 kilometer uit de kust ligt, is genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Adriaen Block. Hij bracht in 1614 een bezoek aan het eiland.

Rhode Island ligt aan weerszijden van Narragansett Bay. Het vasteland is een deel van de Piedmont, de oostelijke plateaurand van het gebergte de Appalachen.

In het westen zijn Durfee Hill, met een hoogte van 242 meter, en Jerimoth Hill, met een hoogte van 244 meter, de hoogste punten van het door rivieren sterk versneden plateau.

Langs de rotsige kust van Rhode Island zijn brede zandstroken afgezet en hebben zich lagunes gevormd.

Kentdam
De belangrijkste stuwdam, de Kentdam is een belangrijke stuwdam die het grote Scituatereservoir opstuwt in de rivier de Pawtuxet.

Klimaat en vakantie
Rhode island kent een droog continentaal klimaat, met warme, regenachtige zomers en koude winters.

De ligging aan zee heeft een matigende invloed op het klimaat, maar door de westelijke wind, die continentale lucht aanvoert, is het in de zomer heet en in de winter koud.

Rhode Island trekt veel toeristen vanwege de prachtige stranden langs de kust en op Block Island.

Newport is bekend om de prachtige 19de–eeuwse buitenverblijven, het Jazz Festival en de zeilraces.

Steden Rhode Island
Naast de hoofdstad Providence zijn de grootste steden in Rhode Island: Warwick, Cranston, Pawtucket, East Providence, Woonsocket, Coventry.

Cumberland, North Providence, South Kingstown, West Warwick, Johnston, North Kingstown, Newport, Bristol.

Kaart Rhode island county's
De Amerikaanse staat Rhode Island is onderverdeeld in vijf county's. Dit zijn Bristol, Kent, Newport, Providence en Washington.

Kaart Rhode island county's: USGS