dinsdag 7 mei 2013

Kaart Massachusetts en Boston - Vakantie Verenigde Staten

Kaart Massachusetts: US Goverment
Massachusetts is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Noordoost en telt 6.587.536 inwoners (2011). De hoofdstad is Boston en de standaardafkorting voor de staat is MA.

Massachusetts grenst in het noorden aan de staten New Hampshire en Vermont, in het zuiden aan Connecticut en Rhode Island en in het westen aan de staat New York.

De staat ligt in het oosten aan de Atlantische Oceaan en beslaat ook het schiereiland Cape Cod en de eilanden Martha's Vineyard en Nantucket.

Massachusetts behoort tot de subregio New England van de regio Noordwest Verenigde Staten.

In het oosten van de staat ligt een laagvlakte met diepe inhammen vele natuurlijke havens. In westelijke richting neemt het laagland geleidelijk in hoogte toe.

Het dal van de rivier de Connecticut vormt het middenwesten van de staat. Ten oosten van het dal liggen de Green Mountains.

In de Berkshire Hills is de de Mount Greylock, met een hoogte van 1.075 meter, het hoogste punt. In het uiterste westen van de staat ligt het Taconicgebergte.

Meren en rivieren
De belangrijkste rivier van de staat is de Connecticut. Deze stroomt in zuidelijke richting door Massachusetts.

De staat telt meer dan 1.100 meren, waarvan Lake Webster en Lake Quinsigamond de grootste zijn. Voor de opwekking van energie zijn kunstmatige meren aangelegd, waaronder het Quabbin Reservoir en het Wachusett Reservoir.

Klimaat en vakantie
Massachusetts kent een klimaat met strenge winters met veel sneeuwval. De zomers zijn heet en vaak droog.

Onder invloed van de Atlantische Oceaan is het klimaat aan de kust iets milder.

Veelbezochte vakantiebestemmingen in de staat zijn Cape Cod, Martha’s Vineyard en Nantucket Island prachtige natuur en schilderachtige plaatsjes.

Ook de Berkshire Hills trekken veel bezoekers. Hier is in de zomer onder meer het Tanglewood Muziekfestival in Lenox.

In de steden Boston, Plymouth, Salem en New Bedford zijn veel historische bezienswaardigheden te ontdekken.

Steden Massachusetts
Naast de hoofdstad Boston zijn een aantal andere steden in Massachusetts: Worcester, Springfield, Lowell, Cambridge, Plymouth, Lynn, Weymouth, Somerville, Westfield, Waltham.

Kaart Massachusetts county's
Massachusetts grenst aan de staten New Hampshire, Vermont, Connecticut, Rhode Island en New York. De staat ligt in het oosten aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Boston.

De staat Massachusetts is bestuurlijk ingedeeld in 14 county’s. Dit zijn Barnstable, Berkshire, Bristol, Dukes, Essex, Franklin, Hampden, Hampshire, Middlesex, Nantucket, Norfolk, Plymouth, Suffolk en Worcester.

Kaart Massachusetts county's: USGS