dinsdag 14 mei 2013

Kaart New Hampshire en Concord, White Mountains Vakantie Amerika

Kaart New Hampshire: US Government
New Hampshire is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Noordoost van de VS en telt 1.318.194 inwoners (2011). De hoofdstad is Concord en de standaardafkorting voor de staat is NH.

New Hampshire ligt in het oosten aan de staat Maine, in het zuiden aan Massachusetts en in het westen aan Vermont

De staat ligt in de subregio New England van de regio Noordoost van de Verenigde Staten.

In het zuidoosten heeft de staat een kustlijn van 25 kilometer met de Atlantische Oceaan. In het noorden grenst New Hampshire aan buurland Canada.

Grote delen van de staat zijn berg- en heuvelachtig. Ongeveer een kwart van New Hampshire wordt in beslag genomen door de White Mountains, in Midden-New Hampshire.

De Mount Washington, met een hoogte van 1.917 meter, is hier het hoogste punt van de staat.

De bergketens, die voornamelijk van noord naar zuid lopen, zijn een voortzetting van de Appalachen.

In het zuidoosten van de staat gaan de New England Uplands over in een kustvlakte.

Meren en rivieren
De belangrijkste rivieren zijn de Connecticut rivier en de Merrimack. De Merrimack is stroomopwaarts tot Concord gekanaliseerd.

Behalve door de Merrimack wordt het zuiden ontwaterd door de Piscataqua en haar zijrivier de Cocheco. De Androscoggin zorgt voor de afwatering van het noordoosten.

New Hampshire telt meer dan 1.300 meren. Lake Winnipesaukee is het grootste meer.

Klimaat en vakantie
New Hampshire kent een vochtig continentaal klimaat. Het klimaat kent gematigd warme zomers, strenge winters en in het algemeen zeer wisselvallig weer.

De prachtige natuur van New Hampshire is een belangrijke toeristische trekpleister.

Populaire locaties voor vakantiegangers zijn de stranden, het merengebied met Lake Winnipesaukee, de White Mountains met Mount Washington en de staatsparken Crafword Motch en Franconia Motch.

Steden New Hampshire
Naast de hoofdstad Concord zijn een aantal andere steden in New Hampshire: Berlin, Claremont, Franklin, Keene, Laconia, Lebanon, Manchester, Nashua, Portsmouth, Rochester.

Kaart New Hampshire county's
New Hampshire grenst geografisch aan de staten Maine, Massachusetts en Vermont. In het noorden grenst New Hampshire aan buurland Canada. De staat ligt in het zuidoosten aan de Atlantische Oceaan.

De staat New Hampshire is bestuurlijk ingedeeld in 10 county’s. Dit zijn Belknap, Carroll, Cheshire, Coos, Grafton, Hillsborough, Merrimack, Rockingham, Strafford en Sullivan.

Kaart New Hampshire county's: USGS